Na kmetiji Ostanek se ukvarjajo izključno s pridelavo in predelavo vrtnin, ter so že od samega začetka vključeni v integrirano pridelavo, zato je zelenjava kakovostna, pridelana na naravi prijazni način. Vsa predelana zelenjava je pridelana na Kmetiji Ostanek. Na kmetiji sicer pridelujejo predvsem zelje in druge kapusnice, papriko, paradižnik, kumare, kumarice za vlaganje, korenček, zeleno, stročji fižol in fižol v zrnju, rdečo peso, solato, radič, endivijo ter ostalo sezonsko zelenjavo in krompir.
Kmetija leži blizu vasi Hudo pri Tržiču, ki je zaradi ugodne sončne lege idealna za pridelavo visoko kakovostnih sadežev češenj, hrušk, jabolk in sliv. Rezultat so vrhunski naravni sokovi brez dodanega sladkorja, izvrstne domače marmelade in kakovostno domače žganje.
Gojenje sivke in izdelki iz sivke Polja sivke ležijo na sončnem grebenu vedrijanskega griča na nadmorski višini 248m. Kmetija je v preusmeritvi v ekološko gojenje sivke, rožmarina, melise, mete in oljk.
Na kmetiji se že več kot desetletje ukvarjajo z živinorejo in s predelavo mleka. Sire, katerih proizvodnja temelji na družinski dediščini izdelujejo ročno po tradicionalnih postopkih in z nadgradnjo sodobnih okusov. Izdelki so izdelani iz nepasteriziranega mleka lastne proizvodnje.
Na kmetiji iz prekmurja pridelujejo sadje, žitarice, zelenjavo in zelišča. Velik del pridelanih surovin predelajo v kakovostne in prepovznavnejše proizvode. Vsi proizvodi pa imajo ustrezne certifikate.
Sušilnica sadja Gradež je edinstven primer ohranjene tehnološke in kulturne dediščine. Vaščani Gradeža v vaški sušilnici sadja s skupnimi močmi sušijo ekološko pridelano sadje brez dodatkov in konzervansov, sušilnica torej še vedno deluje na tradicionalen način, enako kot pred 70 leti.
Odlični ekološki ovčji mlečni izdelki.
Kmetija v Vipavski dolini, deželi sonca in milega podnebja. S soncem obsijane terase so kot nalašč za gojenje vinske trte. Dolina je bogata z mikroklimatsko ugodnimi legami, ki dajejo vinom prepoznavno raznolikost, ponekod celo izjemno in neponovljivo kakovost.
Izdelki domače obrti (ličje, rogoz, slama, vezenine, izdelki iz čebeljega voska, les, šiba). Košarice iz drugi izdelki stare sorte koruze trdinke zadruge za razvoj podeželja Pomelaj iz Prekmurja.
Na kmetiji imajo 8.500 dreves jablan, sort: jonagold, idared, elstar, boskopski kosmač, mutsu,braeburen, granny smith in zlati delišes. Nasade obdelujejo po načelih okolju prijazne pridelave po pravilih Slovenske integrirane pridelave. Jabolka hranijo v lastni hladilnici.
Ekološka kmetija Slavič – Vila Natura leži v ravninskem delu Prlekije, nedaleč vstran od reke Mure. Ponujajo bio dobrote iz prleške ravnice.
Vinotoč in čokoladnica Passero v Prekmurju. Odlične domače čokolade izvirnih okusov kot so; čokolada z bučnimi semeni in kumino, ajda s kavo, mak z limono…. in še več. Domačija Passero nudi tudi prenočišča ter oglede in gurmansko razvajanje po domače v vinotoču.
Eko kmetija Kastelic iz Mirne peči ponuja razne vrste sokov, kis, jabolčni čips, krhlje..
Vina vinogradništva Jerič iz prekmurskega vinorodnega okoliša pridelujejo izključno iz grozdja, ki je dozorelo v njihovih vinogradih. Pridelava temelji na naravi prijazni – integrirani pridelavi in dobrem poznavanju lastnosti vinske trte. Rezultat so tako popolnoma naravna, pristna, sadna, sveža, polna in harmonična vina.
Vrhunska oljčna olja iz Slovenske Istre. Ekstra deviško hladno stiskano oljčno olje iz ročno obranih oljk ekološke pridelave. Na voljo več različnih vrst; belica, leccino, couvee…
Družina Škerlj (po domače ROSKENI) se s kmetijstvom ukvarja že več stoletij. Prvi zapisi te družine segajo v leto 1630. Vse od takrat se Škerljevi preživljajo z vinogradništvom, pridelavo sadja in zelenjave, ter s čebelarjenjem.
Domača pridelava in predelava Metka Harej, Dornberk
Sadjarstvo Markuta- sadje izpod Storžiča z lastno hladilnico ter sušilnico sadja
Kmetija Kukemberger je družinska kmetija kjer krave molznice pasejo skozi celotno poletno sezono kar zagotavlja res najkakovostnejše mleko ter mlečne izdelke. Kmetija izvaja kmetijsko okoljski ukrep sonaravna reja domačih živali, od leta 2015 pa so tudi pridobili certifikat ekološkega kmetovanja.
Kmetija “Pr Kovk” – prvovrstne suhe salame in klobase ter dimljena zaseka z mesom krškopoljskega prašiča, narejene iz mesa ekološke pridelave.
Domače testenine, naravni in domač proizvod.
Knjige in priročniki za različne priložnosti.
Presne bio veganske temne čokolade.
Pri nas se lahko posladkate z bio sadnimi žele bomboni z medom. Medičarka, lectarska in svečarska družina Perger iz Slovenj Gradca prenaša bogato tradicijo in znanje v zdaj že deveto generacijo.
Sol in naravni kozmetični izdelki iz Piranskih solin.
Kmetijska založba je doma v Slovenj Gradcu, njene revije in knjige pa berejo po vsej Sloveniji. Priročniki za pridelavo in predelavo poljščin, vrtnin in sadja, knjige z odličnimi recepti tradicionalnih in inovativnih jedi, otroške knjige namenjene spoznavanju narave in hrane…