PEHTRANOVE REZINE
Testo:
– 2,5 lončka moke (polnozrnata pirina se super obnese)
– 3/4 lončka sladkorja
– 3/4 lončka olja
– 1 lonček mleka
– (rumenjak)
– 1 prašek za vzhajanje
– ščep soli
– vanilija, limonina lupinica, kardamom, rum – po želji
Nadev:
– 1/2 kg skute
– 1 dl smetane
– 2 žlici sladkorja
– 2 žlici prosene moke ali zdroba,…
– sesekljan pehtran
– (sneg beljaka)
Pečico segreješ na 190 stop.C.
Testo: Zmešaš suhe sestavine, posebej zmešaš mokre sestavine, združiš. Polovico testa daš v pekač in pečeš 10 min.
Medtem zmešaš sestavine za nadev.
Po 10 min na testo naložiš nadev, čez pa še drugo polovico testa. Pečeš še 20-30 min.