Tel: 064 197 545
Epošta: trgovina.hruska@gmail.com

Pira v vseh oblikah

Pira vseh vrst

Pirina moka je odličen, okusen in zdrav nadomestek pšenične moke. Vsebuje več beljakovin, vitaminov in mineralov kot pšenična moka in je lažje prebavljiva. Polnozrnata pirina moka je odlična za biskvite in ostale sladice, zaradi njenega sladkastega okusa pa lahko uporabite bistveno manj sladkorja.

Moka je sicer uporabna 12 mesecev od mletja, vendar priporočamo, da jo porabite čim prej – bolj ko je moka sveža, več hranil vsebuje.

Pirini otrobi so zunanji del zrna. Vsebujejo veliko količino vlaknin, beljakovin, prehranskih vitaminov in mineralov ter zelo malo nasičenih maščob in natrija. Uporabni za zgoščevanje omak, kot dodatek k jogurtu, skuti, vlakninsko obogatitev kosmičev, z njimi pa lahko obogatimo tudi domač kruh.

Pira v zrnju se lahko uporablja kot riž. Še posebej okusna je v raznih solatah, narastkih, enolončnicah,…

RECEPT ZA ENOSTAVEN POLNOZRNAT PIRIN KRUH BREZ KVASA:

0,5 kg polnozrnate pirine moke

0,5 l radenske

cca 100 g semen (bučna, sezamova, lanena, sončnična,…)

1 vrečka vinskega kamna