Naša najljubša jesenska novost je brez dvoma naša domača Korbarjeva, ekološko pridelana kamutova moka.
Khorasan, bolj znan pod imenom kamut, je zelo stara vrsta žita, genetsko popolnoma nespremenjen, zgodba pa pravi, da je bil najden v grobnici faraonov. Kamut, v primerjavi z modernimi žiti, vsebuje bistveno več beljakovin in mineralov, še posebaj selen, cinik in magnezij. Vsebuje veliko kvalitetnih maščob in vitaminov (A1, B1, C, E…) ter folne kisline. Deluje antioksidativno in krepi imunski sistem. Je lahko prebavljivo žito z zelo nizko vsebnostjo glutena in ne povzroča alergij; z njim nima težav večina ljudi, občutljivih na gluten (seveda to ne velja za bolnike s celiakijo, saj se morajo le-ti glutenu popolnoma izogniti). Kamutova polnozrnata moka je odlična izbira za izdelavo domačih testenin in kruha, fino pa lahko uporabimo tudi za peciva, palačinke…
Na naših policah boste našli obe, tako polnozrnato kot fino kamutovo moko, ob sredah in petkih pa si boste lahko privoščili tudi naš domač kamutov kruhek.