Želodovo kavo so že od nekdaj uporabljali za krepitev telesa, proti rahitisu. Želod je s škrobom bogata hrana, saj ga vsebuje približno tretjino, druge sestavine pa so sladkorji in čreslovine, nekaj pa je tudi beljakovin, maščob in rudnin. Za telo so pomembne predvsem čreslovine, ki pa jih najlažje zaužijemo v obliki poparka (želodova kava). Želodova kava učinkuje protivnetno, razkuževalno, krči tkivo, znižuje krvni sladkor in uravnava delovanje ščitnice. Dober vpliv ima tudi na kožo, predvsem pri težavah z mozolji. Ječmen znižuje raven holesterola v krvi in je bogat z vitaminoma B in E.

Ječmenova kava z želodom je tako idealna za začetek dneva ter primerna tudi za otroke in nosečnice, na voljo pa je tudi ajdova kava z želodom, še posebej dobrodošla za tiste ljudi, ki se želijo izogibati glutenu. Pripravimo jo enako kot navadno turško kavo.

Vse sestavine so ekološko pridelane in slovenskega porekla.